Upoznajte svoje vozačke potrebe: Vaš će prodavač htjeti znati nešto o vašim vozačkim potrebama i navikama, stoga dođite s dobrim razumijevanjem svoje vozačke rutine. Trebali biste napomenuti i karakteristike gume koje su vam najvažnije.
Pročitajte priručnik: Proizvođači vozila odabiru OE (originalna oprema) gume na temelju brojnih čimbenika koji optimiziraju izdržljivost i upravljivost automobila. Priručnik vašeg vozila mogao bi o tome sadržavati više pojedinosti. Vaš prodavač može vam pomoći da uravnotežite preporuke proizvođača sa značajkama koje odgovaraju vašem stilu vožnje.
Istražite cijene: Gume su jedina točka kontakta između vozila i ceste i stoga je važno da ne štedite na njima. Istovremeno, ne želite kupiti više nego što vam treba. Pitajte prodavača da vam pokaže asortiman guma u različitim cjenovnim kategorijama.

1. Odabir odgovarajuće gume

Odabir odgovarajuće gume ovisi o vašem vozilu, stilu vožnje i uvjetima u kojima ćete voziti. Sve naše gume udovoljavaju zahtjevnim standardima tvrtke Goodyear tako da se možete usredotočiti na odabir gume koja odgovara vašim potrebama. Meteorološki uvjeti na području gdje živite i vozite: Ovisno o vašoj lokalnoj klimi, možda ćete trebati različite gume za različita godišnja doba. Ako temperatura tijekom zimskih mjeseci padne ispod 7 °C, trebate razmotriti kupovinu kompleta zimskih guma.
Stil vožnje: Prilikom odabira guma svakako uzmite u obzir i svoj stil vožnje. Na primjer, kilometražu treba uzeti u obzir ako često idete na duga putovanja. Ako je vaš stil vožnje sportski, uzmite u obzir gume s dobrom moći prianjanja u zavojima. Procjena svojstva izdržljivosti gume pomoći će vam da pronađete gumu koja će odgovarati vašem stilu.
Uobičajeni vremenski uvjeti gdje živite pomoći će vam da odaberete gume Procjena svojstava izdržljivosti gume pomoći će vam da pronađete onu koja odgovara vašem stilu vožnje Vrsta vozila koji vozite: OE gume (originalno montirane) jesu gume koje su na automobil montirane u tvornici proizvođača vozila. Prilikom odabira OE guma, proizvođači vozila često odabiru vrstu i model gume koji će odgovarati najširem rasponu kupaca. Daljnje preporuke za zamjenske gume mogu se nalaziti u priručniku vlasnika. Obično će OE guma biti pogodna za vaše vozilo, ali trebali biste u obzir uzeti i alternative.
Vaš budžet: Iako je nemoguće reći koliko dugo će guma trajati ili koliko goriva može uštedjeti, vaš prodavač može vas savjetovati o gumi koja je cjenovno najprimjerenija za vaše vozačke potrebe i vaš budžet.

2.Priprema vozila za sva godišnja doba

Svako godišnje doba nosi pripadajuće opasnosti u vožnji. Ako bude spremni, možete uživati na svakom putovanju bez obzira na vrijeme. Sigurnost u svim vremenskim uvjetima
Prije nego što krenete na dugo putovanje, pobrinite se da su gume (uključujući i rezervnu gumu) ispravno napuhane i da su profili u dobrom stanju. Zakonski minimum za dubinu profila je najmanje 1,6 mm.
U vozilu držite komplet za hitne slučajeve s bakljama, reflektirajućim prslukom, bocom vode, dekom, kabelima za akumulator, tekućinom za pranje, auto-punjačem za mobitel, svjetiljkom i osnovnim kompletom prve pomoći. Predmeti poput kompleta prve pomoći i sigurnosnog trokuta obavezni su u nekim zemljama - u lokalnom autoklubu zatražite informacije o zakonskim zahtjevima na vašem području. Živite li na području s ekstremnom hladnoćom ili snijegom zimi, dodajte dodatne deke i rezervnu odjeću.