protektiranjeZašto koristiti protektirane proizvode?

Protektiranjem guma za osobna i teretna vozila čuvamo okoliš i štedimo novac, bez ugrožavanja sigurnosti i smanjenja pouzdanosti guma. Zahvaljujući izvanrednom napretku tehnologije u proteklih 20 godina protektiranje guma postalo je toliko uobičajeno da je danas svaka druga guma na gospodarskim vozilima u EU i SAD-u protektirana. Zrakoplovne kompanije gume na civilnim zrakoplovima protektiraju i do 15 puta!

Postupak protektiranja započinje detaljnim pregledom koji za cilj ima pronalaženje vidljivih, ali i sitnih, nevidljivih nedostataka na gumi. Nakon detaljne inspekcije gume se protektiraju suvremenim metodama i podvrgavaju istim brzinskim i testovima izdržljivosti kao i nove gume.

Protektirane gume mogu prijeći jednaku ili čak veću udaljenost od novih guma, a njihovim se recikliranjem znatno smanjuje otpad i štiti okoliš. Financijska ušteda samo je jedan od razloga protektiranja guma.

Pouzdanost i trajnost?protektiranjePostupak

Nedestruktivni uređaji za ispitivanje, kao što je Shearography, koriste najnoviju lasersku tehnologiju s kamerom za otkrivanje najsitnijih pukotina unutar karkasa rabljene gume. Protektirane gume, čija je kvaliteta certificirana prema europskoj normi ECE 109 (teretna vozila), odnosno ECE 108(osobni program), prolaze kroz ispitivanja radnih karakteristika identična onima za nove gume.

Radne karakteristike?

Primjenom protektiranih guma štede se znatna financijska sredstva. Samo prijevozničke tvrtke s strogom kontrolom troškova mogu opstati na tržištu s nesmiljenom konkurencijom koja je svaki dan sve jača.

Naša ponuda

Gumi servis Hlanuda u ponudi ima protektirane gume za osobna i teretna vozila raznih dimenzija. Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.