Sve informacije na 051/271-722


thumbnail Mastercool 69789 220 2Poštovani kupci, uz najsuvremenije uređaje koje možete vidjeti u našem servisu predstavljamo vam i najnoviji te najmoderniji uređaj TEXA 720R za servisiranje i punjenje auto klima u vašim vozilima s potpuno automatskim načinom rada. 
Auto klima renomiranog Talijanskog proizvođača TEXA vam omogučuje visoku preciznost načina servisiranja te sadrži kompletnu bazu podataka o svim proizvođačima vozila što naravno utječe na slijed koji je potreban da bi se servis izvršio po tvorničkim standardima.


Preporuka: servisiranje auto klima uređaja obavezno svake 2 godine…


Auto klima uređaj u automobilu je u današnje vrijeme vrlo koristan, ali treba ga oprezno koristiti, da bi vozaču pružio ono što od njega očekuje, zahtijeva redovitu pažnju te potrebno servisiranje, a za to će se pobrinuti tim specijalista u vulkanizerskom servisu Gumi servis Hlanuda d.o.o. obučeno za rad na najsuvremenijim uređajima te vam omogućiti pravilan rad vaše auto klime
Sve topliji dani čine klima-uređaj vašim najboljim prijateljem u automobilu. Tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci mnogim je vozačima nezamislivo voziti se u nerashlađenom vozilu, a kada temperature skoče iznad trideset, otvoreni prozori i propuh nisu više dovoljni i vaš klima- uređaj postaje nezamjenjiv. Kako bi hladio besprijekorno, mora se održavati, a sad je pravi trenutak da ga provjerite i pripremite za nadolazeću sezonu.


Rijetki su vozači koji znaju kako funkcionira klima-uređaj u njihovom vozilu, no to i nije toliko važno. Važno je da vozač zna gdje, kada i koliko je bitno redovito ga održavati. Iz iskustva možemo potvrditi da malo ljudi zna kada se i na koji način auto klima servisira.
Najčešće se na servis ide kada prestane raditi to jest kada se pokvari, a tada je sasvim sigurno posrijedi već ozbiljan kvar, pa tada nažalost nastaju neplanirani dodatni troškovi. Dakle, i ako auto klima uređaj normalno radi, stručnjaci preporučuju redoviti servis svake dvije godine.


 CIJENA PUNJENJA KLIMA UREĐAJA


                MPC: 40,00 EUR                  


Nekoliko savjeta koji utječu na ne redovito servisiranje


Svake se godine količina rashladnog plina (plin R134a) gubi za 3 do 8%. Radi toga se na redovnom servisu prazni zatvoreni sustav, ispušta se staro ulje, rashladno sredstvo to jest plin se vadi te važe, reciklira i oslobađa vlage. Tim postupkom ujedno dobijemo i rezultat koliki je nedostatak plina u vozilu to jest sistemu.
Na redovnom servisu pri ponovnom punjenju auto klima-uređaja u sustav se dodaje novo ulje, iznimno važno za kvalitetu podmazivanja kompresora i ekspanzijskog ventila, vakumira se sustav te se dodaje prethodno reciklirano rashladno sredstvo plin čiju količinu propisuje proizvođač vozila. Radi kontrole propusnosti, rashladnom sredstvu plinu takodjer se dodaje kontrast koji služi kao indikator eventualnog propuštanja sustava, koji se specijalnom opremom
pod UV lampom i specijalnim naočalama može utvrditi propusnost sustava.
To može biti na cjevovodu, kondenzatoru, kompresoru, isparivaču ili nekom drugom spoju unutar zatvorenog sustava.
Gubitak hlađenja klima-uređaja može se umanjiti zbog propusnosti plina tako zvanog nedodtatka plina ili začepljenosti rashladnog sustava te zbog mehaničkih kvarova (otkazivanje davača tlaka, regulacijskog ventila ili oštećenje kompresora), ali i zbog kemijskih ili fizičkih utjecaja.
neredovitom kontrolom povećavate mogućnost kvarova na sustavu, zastarjelo ulje gubi kvalitetu, što izravno utječe na podmazivanje kompresora te se povećava mogućnost otkazivanja rada .

Upute vozačima za korištenje auto klima


1. Razlika između vanjske temperature i temperature u automobilu ne smije biti veća od 5-6c stupnjeva.
2. Treba izbjegavati izravno puhanje hladnog zraka u vozača i putnike u vozilu
3. Temperaturu je poželjno postupno snižavati, posebno u autima koji su dugo bili na suncu i u kojima je temperatura znatno viša od vanjske.
4. Prije kretanja prozračite auto otvaranjem svih vrata, potom nekoliko
minuta uključite klimu na maksimalno hlađenje, a prozore otvorite desetak centimetara.
5. Klima je vrlo korisna, ali je treba koristiti oprezno i redovno je servisirati (svakih 2 godine)


Za sva dodatna pitanja informacije oko auto klima i svega ostalog što vam nudimo u našem servisu, obratite nam se s punim povjerenjem…
Vaš vulkanizerski servis Gumi servis Hlanuda d.o.o.